Valkeakosken Nuorkauppakamarin Vuosiyhteistyökumppani 2020 Aito Säästöpankki

UUTINEN JULKAISTU ELOKUUSSA 2020

Aito Säästöpankki on toiminut useana vuonna Valkeakosken markkinoiden yhteistyökumppanina ja täksi vuodeksi Aito Säästöpankki ja Valkeakosken Nuorkauppakamari ovat solmineet alkuvuodesta yhteistyön koko vuoden mittaisiksi.

Aito Säästöpankista saat kattavat lainaamisen, säästämisen, sijoittamisen, päivittäisasioinnin, yritys- ja maatalous- sekä varainhoidon palvelut. Aito Säästöpankin yli sata talouden asiantuntijaa palvelevat 15 kunnan alueella Pirkanmaalla ja Satakunnassa. 

Aarne Pitkänen toimii paikallisjohtajana Valkeakosken, Pirkkalan ja Lempäälän konttoreissa. Hänen tiiminsä hoitaa henkilö- ja yritysasiakkaiden pankkiasioita niin säästämisen, sijoittamisen kuin rahoituksen osa-alueilla. 

Asiakkaan odotukset ylittävä palvelukokemus on Aarnelle tärkeintä työssään ja hän haluaa tarjota jokaiselle asiakkaalle parasta mahdollista palvelua.  

Minkälainen on yrityksen historia? Mitä on tapahtunut, jotta tänne saakka on päästy? 

– Olemme on toiminut Valkeakoskella aina vuodesta 1996 saakka. Oma historiani täällä on 1,5 vuoden mittainen. Aikaisemmin toimimme täällä Luopioisten Säästöpankkina, mutta nyt olemme Aito Säästöpankki. Meidän valttikortti on ollut aina paikallinen palvelu ja asiakaslähtöisyys, joita haluamme jatkossakin vaalia. Uudistumisen myötä saamme helposti konttorillemme asiakkaita palvelemaan myös oman rautaisen tiimimme ulkopuolisia pankkialan ammattilaisia. 

– Ei pidä kuitenkaan unohtaa, että meillä on pankin näkökulmasta paljon tehtävää ja kehitettävää Valkeakoskella. Itseäni kiehtoo Valkeakoskella se, että täällä on paljon potentiaalia ja meidän laiselle pankille tarvetta. Uskonkin, että pystymme tähän haasteeseen vastaamaan tulevaisuudessa entistä paremmin. Meillä on kaupungissa paikallisena pankkina hyvä jalansija. Olemme päässeet rakentamaan hyvää yhteistyötä monen toimijan kanssa. 

Miten tämä vuosi on muuttanut yrityksenne toimintaa vai onko mitään muutoksia tarvinnut edes tehdä? 

– Korona-aika on osittain muuttanut ja myös vienyt eteen päin Aito Säästöpankin toimintaa paljon hyvällä tavalla. Moni sellainen asia, joka olisi ollut tuloillaan myöhemmin on tullut nyt paljon nopeammin. Erityisesti verkossa tapahtuva asiakaspalvelu on ottanut isoja harppauksia eteenpäin. Olemme tietysti halunneet kunnioittaa ja toimia viranomaisten linjauksien mukaisesti. Tämän myötä korona-aikana tapaamisia on hoidettu sekä asiakkaiden kanssa että yrityksen sisällä entistä enemmän puhelimitse ja verkossa käytävillä videoneuvotteluilla. Myös konttorille on päässyt toki käymään ajanvarauksella. 

– Korona vahvisti paljon digitaalista asiakaspalveluamme ja normaalin ajan jälleen koittaessa niitä tullaan hyödyntämään myös jatkossa. Myös yrityksen sisällä palaverikäytäntöihimme tulee jäämään isona osana videopalaverit. Aina ei tarvi kokoontua samaan paikkaan, mutta sitäkään ei saa unohtaa kokonaan. 

Millainen kevät/kesä teillä on nyt ollut johtuen tämänhetkisestä maailmantilanteesta? 

– Kevät ja alkukesä meni mielestäni hyvin, eikä meidän toiminta missään nimessä sakannut vaan ainoastaan muokkaantui koronan aiheuttamista haasteista huolimatta. Se pitää myös totta kai huomioida, että korona toi rahoitussektorille, erityisesti yrittäjille ja asuntokauppaan paljon haasteita ja näin ollen mietintämyssyyn asioita. Omasta mielestäni kuitenkin pitää olla tyytyväinen, kuinka hoidimme ja selvisimme haastavista tilanteista pankkina. 

– Korona-aikana parasta on ollut dialogi asiakkaiden kanssa ja heidän rakentavat palautteet. Asiakkaat ovat olleet pääsääntöisesti kuitenkin tyytyväisiä ja yhteispelillä olemme löytäneet moneen haasteeseen hyvän toimintamallin. 

Valkeakoskella on nähty nyt paljon muutoksia lähiaikoina, onko yrityksellänne minkälaisia tulevaisuuden suunnitelmia tai toiveita? 

– Isoja muutoksia ei lähiaikoina ole pankkimme toimintaan tulossa. Hetki sitten kasvoimme organisaatiouudistuksen myötä miljardipankiksi, kun Huittisten Säästöpankki liittyi osaksi Aito Säästöpankkia. Uudistuksen myötä tulemme toimimaan Valkeakoskella jatkossakin entistäkin aktiivisemmin. Pankkia ja itseäni motivoivat monet mahdollisuudet kehittää pankkitoimintaa tässä kaupungissa. 

Minkälaista yhteistyö Nuorkauppakamarin kanssa on ollut? 

– Olemme tehneet yhteistyötä vuodesta 2011 lähtien. Mielestäni yhteistyömme on lähtenyt erittäin hyvin ja helposti liikkeelle. Askel kerrallaan kehitämme yhteistyötä järkevästi eteenpäin. Olemme molemmat paikallisia toimijoita ja haluamme vaalia Valkeakosken elinvoimaa ja kehitystä jatkossakin, joten tämän päälle on helppoa suunnitella konkreettisia toimia. Muun muassa markkinoilla näkyminen on tästä oiva esimerkki. 

Mitä terveisiä haluaisitte lähettää valkeakoskelaisille? 

– Oikein hyvää kesää kaikille! Nauttikaa Suomen kesästä, pysykää terveinä ja ladatkaa akut täyteen virtaa tulevaa syksyä varten. Tervetuloa Valtakadulle asioimaan Aito Säästöpankkiin, löydämme varmasti ratkaisut mieltä askaruttaviin pankkiasioihin. 

>> Tutustu Aito Säästöpankkiin: 

https://www.saastopankki.fi/fi-fi/pankit-ja-konttorit/aito-saastopankki/aito-saastopankin-konttorit/aito-saastopankki-valkeakoski