Gamebreak

Gamebreak E-sports pelitapahtuma Valkeakoskella.
Valkeakoskella pidettiin E-sports pelitapahtuma Tietotien Lukiolla 15.-16.12.2018 Tapahtuman järjesti ryhmä Valkeakosken nuorkauppakamarilaisia yhteistyössä Valkeakosken kaupunki ja lukio.
Normaalisti tällaisen tapahtuman kokee liikuntasalissa tai avoimessa ja ankeassa tilassa, mutta noin viisi vuotta sitten rakennettu Lukio on mitä mahtavin paikka visuaalisesti sekä teknisesti järjestää
juuri tällainen tapahtuma. Korkea aulatila esiintymislavoineen tarjoaa huikeat puitteet pelaamiselle ja tapahtuman järjestämiselle. Kaikki löytyy yhdestä paikasta.


Tapahtuma sai kipinän vuoden 2017 lopulla kun Simolta tuli nuorten puolelta kyselyitä voisiko järjestää e-sports tapahtuman Valkeakoskelle. Ideaan tartuttiin heti ja asiaa lähdettiin Nuorkauppakamarissa valmistelemaan vuoden 2018 alussa. Haettiin apurahaa hankkeelle joka aluksi tuli bumerangina takaisin ja tapahtuma jäi hetkeksi jäihin, tosin ideointi jatkui millainen tapahtumasta tulee ja mitä siellä pitää olla, sekä ajatus siitä mitä teemme jos apurahaa ei tule. Loppuvuoden puolella apuraha hakemus laitettiin uudestaan liikkeelle ja sillä kertaa tärppäsi saimme JCI Foundationin apurahan ja projekti lähti nousukiitoon.


Aluksi Simo kasasi tiimin, jossa kaikki itsensä mukaan lukien pelaa jotain verkkopelejä ja on ennestään ollut järjestämässä tapahtumia, eri tyyppisiä tosin. Joten hauskuutta oli enemmän kuin haasteita ja sillä reseptillä syntyy myös asiakkaalle rento ja helppo tapahtuma. Tarkoituksena oli järjestää ei ihan perinteinen LAN –pelitapahtuma vaan tapahtuma jossa saisi kokea
paljon muutakin. Kyseessä siis E-sports pelitapahtuma, jossa illan mittaan pelasimme kolme eri turnausta. Epäviralliset turnaukset järjestettiin peleistä Fortnite, Overwatch sekä CS Go. Sessiot screenattiin, streamattiin ja selostettiin. Sekä voittajat tietysti palkittiin loistavin palkinnoin.


Osallistujia meille tuli lähipaikkakunnilta Lempäälä, Akaa sekä tietysti Valkeakoskelta. Tavoitteemme oli tehdä hyvää nuorten eteen eikä tehdä tapahtumallamme voittoa, tavoitteemme oli aktivoida nuoria ja lisätä heidän sosiaalista kanssakäymistä. Halusimme näin aluksi pitää tapahtumamme pienenä, emmekä nähneet järkeä lähteä kilpailemaan Lantrekin tai Assemblyn kanssa. Mutta lisäsimme tähän tapahtumaamme hieman maustetta jota emme paljasta vaan se pitää tulla kokemaan entistä
tulisempana vuonna 2019 kun järjestämme tapahtuman hieman tuunaten. Eli osallistujille on luvassa huikeita yllätyksiä ja mullistavia kokemuksia.


Tapahtuman yhteistyökumppaneiksi saimme Valkeakosken kaupungin sekä paikallisia yrittäjiä. Alkuperäinen asiakasmäärä tavoite ylittyi 25 henkilöllä jonka voisi tämän kokoisessa pitäjässä pitää suurena ylityksenä. Projektimme budjetillinen tavoite oli tietysti nolla ja siihen pääsimmekin.


Projekti tiimiimme kuuluu
Simo Rokka – Projektipäällikkö ja projektin alulle panija
Jesse Soini – Järjestäjä, Simon 2. mies ja AD, nimen keksijä
Roope Vuorinen – Some vastaava ja tapahtuman juontaja
Mikael Kuusela – Yhteistyökumppanit ja tapahtuman juontaja
Mikael Käpylä – some kumppanuudet sekä turvallisuuspäälikkö
Ja lisäksi paljon talkoolaisia

Comments are closed.