Valkeakosken Nuorkauppakamarin Suomi 100 -juhlat

Valkeakosken nuorkauppakamari järjesti Suomen 100-vuotispäivän vastaanoton upeissa talvisissa puitteissa Pietolan Pitokartanolla Metsäkansassa 6.12. Tapahtumasta vetovastuussa olivat muutamat innokkaat koejäsenet ja uudet jäsenet. Juhlaväkeä tyylikkäine pukuineen ja kampauksineen oli yhteensä huikeat 47 henkeä.

Illan ohjelma aloitettiin kättelyllä väistyvän puheenjohtajan Arttu Laineen toimesta perheineen, ja se jatkui komeasti pauhaavan Finlandia-hymnin kunnioittavaan kuunteluun seisten. Jopa lapset malttoivat hiljentyä puuhahuoneessaan pelien keskeltä.

Illan yksi kohokohdista oli ehdottomasti koejäsenemme Jaakko Riikosen5 ruokalajin illallisen herkuttelu kokin kertoessa ruokien välissä menuun raaka-aineista. Ruoassa maistui ja näkyi vahvasti suomalaisuus, ja mikä parasta kaikki oli taivaallisen hyvää. Jaakko on entinen EM-maajoukkueen kokki ja apukokkina hänellä oli jäsenemme Joonas Kallio.

Suomi100juhlat

Ruoan jälkeen oli vuorossa jäsenemme Roope Vuorisen vetämä Suomi 100 -tietovisa, joka oli suunnattu aikuisille ja totta kai lapsille oli järjestetty oma visa, jonka juontajana toimi Ramona Rautanen. Illan kulkua juonsi oma Robinimme eli Mikael Kuusela. Vatsan sulattelu hoidettiin loppuillasta kamarimme omien viihdetaiteilijoidemme Jesse Soinin ja Duo HeKan voimin. Tanssilattialla olikin aika ajoin ruuhkaa ja Finlandiakin siinä kajautettiin komeasti kuorossa.

Illan loppuhuipentumana oli käätyjen vaihto ja vuoden palkintojen jako. Herrasmiehinä käätyjen vaihto hoidettiin ilman kyyneliä lämpöisten halausten kera ja kyllähän ne komeilta näyttivät Solion Teijon rinnuksilla. Innolla odotetaan siis tulevaa. Palkintojen jako olikin sitten vähän herkempää ja yllättyneitä ilmeitä ja puheita pidettiin. Tämän vuoden koejäsenet unohtamatta vanhoja jäseniä pistivät itsensä kyllä täydellisesti likoon ja järjestivät vuosisadan juhlat teeman mukaisesti. Tästä on hieno aloittaa uusi vuosi.

 

Suomi100

Juhlan järjestäjät: Janne Kallio, Jouni Heikkilä, Iida Muteli, Jaakko Riikonen, Joonas Kallio, Roope Vuorinen, Mikael Kuusela, Ramona Rautanen

Comments are closed.