Vuoden Koskilainen 2018 -ehdokas Aki Porhio

Kerro hieman itsestäsi

Olen 55-vuotias monialan yrittäjä. Monessa olen ollut mukana, mutta päätyö oli aikoinaan laivalla Viking Linella 15 vuotta pääbaarimestarina. Vuoden 2002 jälkeen perustin Porhio yhtiöt. Alkuunsa olimme matkatoimisto ja järjestimme alppi- sekä motogp-matkoja. Siitä muutaman mutkan kautta lähdimme rakennusalalle.

Olen energinen ja aktiivinen tyyppi. Minua voisi kutsua jopa visionääriksi, sillä kun muut näkevät tyhjän maapläntin, minä nään mahdollisuuden. Harrastuksiini kuuluu raviurheilu, jääkiekko, purjehdus ja alppilajit.

 

Motto tai lausahdus joka kuvastaa itseäsi

Se on yhdet puheet.

 

Miltä tuntui kun sinua pyydettiin ehdokkaaksi Vuoden koskilainen -äänestykseen?

Yllätyin, sillä kyllähän tämä on kunnia-asia olla ehdolla näinkin tärkeään titteliin.

 

Mitä tulee ensimmäisenä mieleen Valkeakoskesta?

Upeat vesistöt, joista olen nuoresta asti ollut innostunut. Puhtaat vedet ja kalaisat järvet, joita käytetään liian vähän hyväksi. Minua huolettaa, että vesiliikenne ja muu vesistöjen käyttö on vähentynyt, sillä omassa nuoruudessa me rundattiin ympäriinsä veneillä, niin kuin nykynuoret mopoilla.

Mukava pieni kaupunki, josta löytyy kaikki palvelut ja loistavat puitteet erinäköisten urheilulajien harrastamiseen.

 

 

Mitä olet tehnyt Valkeakosken hyväksi?

Olen pitänyt Valkeakosken mainetta yllä, kun olen ollut reissuissa. Olen myös perustanut tänne esimerkiksi ratsastusseuran ja ravintolapaviljonki Apian. Tällä hetkellä teemme Camping-alueen ilmeen nostatusta ja yritämme parhaamme mukaan mahdollistaa palvelut myös kotipaikkakuntalaisille. Tänä kesänä olisi myös suunnitteilla fat bikejen ja sup lautojen vuokrausta Apialla. Työllistetään myös noin 8-10 henkilöä vakituisesti ja kesäaikaan noin 25 henkilöä. Olen myös toiminut useissa luottamustehtävissä.

 

 

Mitä olet mieltä Valkeakoskesta kaupunkina?

On jopa vaikea kuvailla sanoiksi, kuinka hieno kaupunki tämä on. Me olemme valkeakoskelaisia. Paikallisten pitäisi katsoa lähelle ja olla ylpeä tästä kaupungista ja sen tarjoamista palveluista, ihan tässä lähellä.  Valkeakoskella on huippuhieno kesäteatteri. Voisi jopa sanoa, että se on yksi Suomen hienoimpia!

 

 

Millainen on suhteesi Valkeakoskeen?

Mielelläni esimerkiksi urakoilla muissa kunnissa otan kotikaupungista työmiehet mukaan. Kaupungin kanssa camping alueen osalta tehdään yhteistyötä, joka on sujunut hyvin. Rakas kotikaupunkini. Täällä on vaimon kanssa asuttu jo 52 vuotta, joista 33 vuotta vanhassa kylässä.

 

 

Mikä on sinun ja Valkeakosken tulevaisuus?

Hyvä tietysti, positiivisuuden kautta täällä ollaan ja yhdessä tehdään. Kun tehtaidenkin toiminta hiipuu, niin täytyy puhaltaa yhteen hiileen ja keksiä korvaavia toimintoja työpaikkojen säilyttämiseksi.

 

Parhaat markkinamuistot?

Mistä tietää, että Valkeakoskella alkaa kesä, no markkinoista! Yhtä muistoa on vaikea nimetä. Minulla on aurinkoiset ja iloiset muistot markkinoista.

 

 

Mitä odotat kesältä?

Toivoisin että väkeä liikkuisi paviljongille sekä campingille, jotta tulisi hyvin asiakkaita. Toivon aurinkoisia kelejä. Alku on onneksi lupaava.

 

 

Terveiset markkinaväelle ja koskilaisille?

Nauttikaa kesästä ja loistavista paikallisista palveluista!

 

 

Comments are closed.