Vuoden Koskilainen 2022

Vuoden Koskilainen valitaan jälleen perinteisin menoin Valkeakosken Markkinoilla 8.-9.2022.

Äänestyslaatikon löydät Liikekeskus Koskikaran aulasta maanantaista keskiviikkoon 6.6. – 8.6. klo 19.00 asti.

Äänestyslipukkeen voit leikata markkinaliitteestä, joka ilmestyy 1.6. Virtaa Ajassa lehden välissä. Voit myös tulostaa oman äänestyslipukkeen sivun alalaidasta. Löydät lipukkeita myös äänestyslaatikon läheisyydestä Koskikarassa.

Äänestyksen voittaja julistetaan Valkeakosken Markkinoilla torstaina 9.6. kello 12.00 päälavalla.

Ehdokkaat Vuoden Koskilaiseksi tänä vuonna ovat:

1. JANI NYMAN

Jani Nyman on valkeakoskelainen jääkiekkoilija, joka edustaa SM-liigajoukkue Tampereen Ilvestä. Hän on pelipaikaltaan vasen laitahyökkääjä. Nyman on Valkeakosken Kiekko-Ahman kasvatti.

Kaudella 2018–2019 Nyman voitti C-nuorten SM-karsinnoissa joukkueen sisäisen piste- ja syöttöpörssin tehoilla 22+24=46. Pudotuspeleissä hän oli tehoilla 4+1=5 Ilveksen paras maalintekijä ja Nyman jakoi joukkueen sisäisen pistepörssin voiton Julius Ikosen kanssa. Kaudella 2020–2021 hän jakoi tehoilla 10+13=23 Ilveksen U20-joukkueen sisäisen maalipörssin toisen sijan Nikolai Hakalan kanssa, sekä sijoittui sisäisessä pistepörssissä kolmanneksi.

Nyman pelasi alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuissa vuonna 2022, jolloin hän voitti pronssia. Nyman edusti alle 18-vuotiaiden maajoukkuetta myös Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla vuonna 2021, jolloin hän voitti kultaa.

2. RAULI VARTIAINEN

“Moro. Minä olen Rauli Vartiainen, 33-vuotias paljasjalkainen valkeakoskelainen. Teininä kuuluin nuorisovaltuustoon Valkeakoskella (2003-2007). Nuorisotyön aloitin 2007, mutta ko. ammattiin valmistuin 12/2012. Olen ehtinyt tehdä vaikka ja mitä: kaupassa töissä apulaisena, päiväkodissa, järjestyksenvalvojana, nuoriso-ohjaajana, kuntouttavan työtoiminnan ohjaajana.

Vapaaehtoisena Yönusvan jalkautuvassa nuorisotyössä, sekä Yönusvan Tuki ry:n hallituksen puheenjohtajana 2017-2020. Luottamustoimia siis. 

Sekä vapaaehtoisena (roudari, apumies) bändien musavideokuvauksissa, vTuotannon järjestämissä livestream- tapahtumissa. 

Ukrainan sodan sytyttyä tuli minulle tarve auttaa jollain tavalla ja ideaksi sain, että täytyy järjestää tukikonsertti. Tuota konserttia kanssani oli tekemässä Työväen Musiikkitapahtuma, vTuotanto ja Sääksmäen seurakunta. Konsertti pidettiin 20.3.2022 Sääksmäen kirkossa. 

Tykkään siis auttaa ihmisiä!! 

Musiikki on ollut harrastukseni ihan lapsesta asti ja haaveena oli tuolloin kuulua bändiin, joka keikkailee. Nyt se haave on osaksi totta. Toimin rumpalina/keikkamyyjänä Bilebändi MassaHurmaajat nimisessä kokoonpanossa. Päivätöitä ei tällä hetkellä ole, olen työtön.”

3. HEIKKI HEINO

Heikki Heinon tuntevat kaikki joita paikallishistoria kiinnostaa. Heikki on Valkeakoski-Seuran hallituksen jäsenenä järjestänyt lukemattomia valokuvanäyttelyitä ja tilaisuuksia Vanhasta Valkeakoskesta, tuonut historiaa lähelle ihmisiä. Kesäiset hautausmaakävelyt sekä Valkeakosken että Sääksmäen hautausmailla esiintuovat ihmisiä jotka ovat jäljen jättäneet koskilaisena tai sääksmäekeläisenä. Kaupunkikävelyillä Heikki piirtää sanalla mennyttä keskustaa elävästi. Jokainen tilaisuus vaatii paljon taustatyötä ja Heikki ei ole koskaan tunteja laskenut. Häneltä saa aina vastauksen kysymyksiin, jos ei tänään, niin huomenna ainakin.

Tulosta tästä itsellesi äänestyslipuke.